Zo organiseer jij een themafeestje met kleding uit de jaren 60

themafeestje

Ben jij iemand die dol is op organiseren en feestjes? Dan ben jij de perfecte partyplanner. Er is geen detail dat jij vergeet en je bent gek op alle versieringen en andere decoratie bij elkaar zoeken. Wanneer je s ’avonds in bed ligt kan je niet slapen van alle gedachten die door jouw hoofd heen spoken en er ligt standaard een kladblokje met een pen op jouw nachtkastje, zodat je al jouw te gekke ideeën meteen op kunt schrijven. De uitnodigingen van jouw feestjes die maak je ook zelf, jij staat bekend om jouw creativiteit en organisatietalent. Ook jij hebt wel eens last van een gebrek aan inspiratie of het fenomeen ‘’door de bomen het bos niet meer zien’’ Of misschien ben jij wel die persoon die graag een feestje wil organiseren maar geen idee heeft wat er allemaal geregeld moet worden en waar je moet beginnen. In dit artikel geef ik je daarom een aantal tips over wat je moet regelen en waar je moet beginnen voor een perfect jaren 60 themafeest. Met deze tips weet jij precies wat kleding uit de jaren 60 is.

Waar begin ik?

Wanneer je een feestje wilt gaan organiseren dan zijn er een aantal dingen waar je als eerste aan moet denken. Hieronder kun je zien welke dingen dat zijn:

  • Het thema/de kleuren. Het is belangrijk om na te denken over een thema voor jouw feestje of in ieder geval over de kleuren die je wilt gebruiken voor de decoratie en aankleding.
  • Het aantal mensen dat je uit gaat nodigen.
  • De locatie, die kun je pas bedenken wanneer je weet hoeveel mensen er op het feestje komen.
  • De datum, het uitzoeken van de datum en tijd is een belangrijk onderdeel. Jouw feestje valt of staat met de datum en tijd waarop het feestje plaatsvindt. Wanneer je je feestje bijvoorbeeld op maandagavond plant dan is de kans dat er veel mensen kunnen komen een stuk kleiner dan wanneer je het feestje bijvoorbeeld op vrijdagavond plant.
  • Uitnodigingen, probeer deze altijd zo snel mogelijk te versturen zodat je weet hoeveel mensen er kunnen komen. Stel dat er maar heel weinig mensen kunnen op de dag en tijd die jij gepland hebt dan zou je eventueel het feestje nog kunnen verplaatsen als je dit wil. De uitnodigingen voor het feestje moeten natuurlijk ook helemaal in 60’s thema zijn, passend bij jouw feestje.

Wat is kleding uit de jaren 60?

Als je aan alle bovenstaande dingen uitgedacht hebt, dan kan het leukste deel van het plannen van jouw feestje beginnen. Je kunt gaan shoppen voor alle decoratie die je nodig hebt. Als je op internet zoekt wat kleding uit de jaren 60 is, dan vind je allerlei kledingstukken en outfits uit de jaren 60. Kleding uit de jaren 70 kun je online ook op speciale websites vinden. Je kunt met deze thema’s echt uitpakken en even terug in de tijd gaan. Aan de kleding die ze op de foto’s dragen, kun je ook zien welke kleuren en motiefjes e.d. er toen in waren. Hier kun je met je decoratie en misschien zelfs met de locatie van je feestje ook weer op inspelen. Zo lijkt het écht alsof je weer even terug bent in de tijd.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel net zo enthousiast bent geworden als ik over het geven van een themafeestje in de stijl van de jaren 60 en dat jij, net als ik, niet kunt wachten totdat je weer een nieuw feestje mag gaan organiseren. Ik ben benieuwd naar al jullie mooie jaren 60 en 70 outfits en wens jullie een fijne avond, back in the 60’s/70’s.