Wel of geen aanvullende verzekering? Hier vind je tips

Wel of geen aanvullende verzekering

Bij het kiezen van een zorgverzekering 2021 kun je te maken krijgen met wat dilemma’s. De basisverzekering is verplicht en dus krijg je in ieder geval de noodzakelijke zorg. Maar hoe zit dat met de aanvullende verzekering? Deze is niet verplicht, maar het kan wel handig zijn om deze te hebben. Wanneer je kiest voor één of meerdere aanvullende dekkingen, gaat ook de premie omhoog. Daarom is het goed om te weten of het slim is een aanvullende verzekering te kiezen. Hier vind je drie tips voor zorgverzekeraars vergelijken!

Tip 1: Kijk naar wat je nodig hebt

De belangrijkste tip is om eerst te kijken naar wat je nodig hebt. Verwacht je in het komende jaar weinig zorg nodig te hebben? Dan is het wellicht niet nodig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Ga je het komende jaar veel sporten? Dan is de kans op blessures groter en heb je wellicht fysiotherapie nodig. In dit geval is het wel handig als er een aantal behandelingen in je pakket zitten. Zo bepaal je of een aanvullende verzekering echt nodig is.

Tip 2: Maak een goede inschatting

Het is slim om een inschatting te maken van de de zorgkosten voor zorgverzekering 2021 verwacht nodig te hebben die mogelijk buiten de dekking van de basisverzekering vallen. Houdt hier niet alleen rekening met de tandartskosten, maar ook andere extra’s die je misschien nodig gaat hebben. Kijk daarna in hoeverre een aanvullende verzekering de kosten vergoed en hoeveel premie je betaalt. Als blijkt dat je meer premie betaalt dan dat je vergoed krijgt is het slimmer om geen aanvullende verzekering af te sluiten.

Tip 3: Bekijk de voorwaarden

Wanneer je besluit om wel een aanvullende verzekering af te sluiten is het vergelijken van voorwaarden altijd belangrijk. Zo kan het zijn dat een zorgverzekeraar maar een deel van de behandeling betaalt of wel de hele behandeling maar tot een maximum bedrag. Dat zijn allemaal zaken waar je goed op moet letten. Zo voorkom je dat je zelf voor hoge kosten komt te staan.