Tips voor een juiste pasfoto

Tips voor een juiste pasfoto

Het hebben of maken van een juiste pasfoto kan erg belangrijk zijn. Het is tenslotte een foto die hoogstwaarschijnlijk meer dan een keer gebruikt gaat worden. De foto voor je rijbewijs, ID of voor op je mooie CV moet toch wel een mooie zijn. Daarom geven we je tips hoe je die het beste kan maken! 

De juiste verlichting

Voor een goede foto is een grote factor de verlichting. Het is namelijk niet fijn alsof het lijkt dat je in een of ander donker hol zit, of juist in de hemel een foto hebt gemaakt! Zorg er daarom voor dat je de juiste belichting hebt bij het maken van een foto. Het beste hierbij is natuurlijk licht, al kan natuurlijk licht soms nog steeds te fel zijn of juist te donker. Daarvoor heb je kunstmatige lampen. Die kun je overal in een stekker steken en een mooie foto maken! 

De juiste achtergrond

Je wilt natuurlijk dat de aandacht op jou ligt en niet op de achtergrond van de foto. Daarom moet je zorgen voor een rustige achtergrond die niet de focus van de foto weg neemt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een egaal witte, grijze of zwarte achtergrond. Dit zijn rustige kleuren die jou uit de foto laten springen. Denk hierbij nogmaals aan goede verlichting, mocht jij niet goed verlicht zijn maar de achtergrond wel dan is het alsnog zo dat de focus meer op de achtergrond is dan op jou. Houd dit in gedachte bij het maken van een leuke foto! 

Laat professionele foto’s maken

Het zelf maken van professionele foto’s kan nog wel erg moeilijk zijn. Je moet aan enorm wat dingen denken en je hebt een goede camera nodig. Niet iedereen heeft dat zomaar maar gelukkig kun je ook professionele foto’s laten maken! LINK fotografie is gespecialiseerd in het maken van professionele foto’s voor iedereen! Ook de mensen die totaal niet fotogeniek zijn en vinden dat ze geen een goede foto hebben. Zo krijg je toch de ideale foto’s voor je CV, rijbewijs, id of gewoon een leuke profielfoto!