Kosten gehoorapparaten veel geld?

Kosten gehoorapparaten

Gehoorapparaten kost een betrekkelijk veel geld, je kunt hier een goede vergelijking mee maken als je kijkt naar de prijzen van Dylan. Hierbij is het echter wel van belang dat je goed kijkt naar de verschillende types die er zijn, er zijn immers goedkopere uitvoeringen en de duurdere uitvoeringen. Een normale uitvoering kan gewoon je gehoor een stukje verbeteren en ervoor zorgen dat je kunt functioneren. Daarnaast heb je de wat luxere varianten waarbij je bijvoorbeeld geen batterijtjes nodig hebt maar deze kunt opladen. Tegenwoordig heb je zelfs varianten die je kunt aansluiten op Bluetooth apparaten, zoals je telefoon, tv en zelfs de deurbel. De kosten van een gehoorapparaat variëren dus van 100 à 200 tot vele honderden euro’s. Het is dus geen hypotheek vereisende investering maar het laat wel zien dat het belangrijker is om te investeren in bescherming van gehoor.

Verzekering en vergoeding

Je kunt bij je eigen verzekering, jij zorgverzekering, even navragen hoe het zit met de vergoeding. Over het algemeen is er die andere zorgverzekeraars een standaardvergoeding voor gehoorapparaten. De kosten van een gehoorapparaat die gedekt worden kunnen nog wel verschillen van de ene verzekeraar op de andere. Daarnaast is het ook nog zo dat vele Audition eens van tijd tot tijd met elkaar concurreren waardoor je zelfs met beperkte vergoeding goedkoop uitkomt.

Preventie

Ongeacht hoeveel geld je investeert in bescherming van gehoord, dit zal nooit opwegen tegen de kosten van een gehoorapparaat. Onderschat de waarde hiervan dus niet investeer er tijdig in zodat je op latere leeftijd ook geen gehoor nog bijhoudt. Ga ook van tijd tot tijd naar de audicien om controle super van je gehoord. Golflengte kan er namelijk met veel mensen om opgemerkt in slijpen waardoor ze er pas achter komen als je echt problemen opduiken op het gebied van gehoord. Vandaar het belang van regelmatige controles.