Ijdelheid en een gehoorapparaat is tegenwoordig geen probleem met de nieuwste soorten

ijdelheid en gehoorapparaat

Een gehoorapparaat is een apparaat dat je bij de oor bevestigd waardoor je beter kunt horen. Deze apparaatjes komen vooral veel voor bij ouderen. Met de tijd en door de ouderdom horen zij vaak niet goed meer, waardoor gehoorapparaten na een tijdje erg nodig zijn.

In sommige gevallen willen ouderen de apparaatjes uit ijdelheid niet dragen en dit komt dan ook steeds meer voor. Echter zijn de apparaatjes onmisbaar geworden en helpen ze enorm bij mensen die slechthorend zijn. Wanneer je overgaat tot de aankoop van een gehoorapparaat zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Het is immers niet een apparaatje dat even snel gekocht wordt. Hieronder lees je meer over wat er allemaal bij kijken komt bij de aanschaf.

Een hoor test bij een specialist

Om te beginnen is een hoortest iets dat tot de eerste stappen behoort wanneer er gehoorapparaten gekocht moeten worden. Een hoortest dien je te doen bij een specialist. Zo een specialist heet een audicien. Ee. audicien is eigenlijk iemand die van alles weet op het gebied van audio apparatuur.

Hij of zij kan je dan ook uitstekend van dienst zijn wanneer je een hoortest moet doen. De audicien doet bepaalde tests waaruit hij of zij vaststelt of de persoon in kwestie slechthorend is.

Indien dit het geval is en de conclusie naar voren komt dat een apparaatje om beter te horen nodig is zal de audicien eigenlijk op een vergelijkbare manier als hoe een opticien de ogen meet, een meting doen voor de oren. Bij deze hoor test komt er bijvoorbeeld een audiogram bij kijken. Bij het kiezen van een audicien kun je bijvoorbeeld letten op de hoeveelheid ervaring van de audicien.

Audiciens die al jaren ervaring hebben, weten logischerwijs vaak wat meer in praktijk dan pas begonnen audiciens. Er moet echter wel bij gezegd worden dat een audicien ten alle tijden een opleiding afgerond heeft, dus een slechte audicien zul je niet snel mee te maken krijgen.

Een ander ding waar je rekening mee kunt houden is de klanttevredenheid van een audicien.

Hoeveel kosten gehoorapparaten gemiddeld?

De prijzen van de apparaatjes kunnen enorm variëren. Er zijn diverse factoren die mee spelen in de prijsbepaling. Het merk van de apparaatjes is een van deze factoren.

Een merk met een grotere naamsbekendheid of een merk dat over het algemeen de beste kwaliteit levert is uiteraard al snel duurder dan een merk dat een stuk minder bekend is of op de middenklasse zit.

Over het algemeen kun je er vanuit gaan dat de goedkoopste apparaatjes rond de 750 euro zitten. Deze bedragen kunnen oplopen in de duizenden, maar apparaatjes in de middenklassen lopen meestal tot ongeveer 1400 euro.