Waarom een parelketting anders is dan andere kettingen

Waarom een parelketting anders is dan andere kettingen

Iedereen draagt toch wel eens sieraden? Armbanden, ringen en/ of kettingen, maar welke is het mooiste of past op die dag het beste bij je outfit? Qua ketting maakt dat sowieso niet echt uit. Eigenlijk past elke ketting wel bij elke outfit. Maar wanneer haal je nou eens die mooie parelketting uit de kast en ga je die dragen? En wat is nou het verschil met een normale ketting? Daarover lees je alles in deze blog!

Echt of nep

Wanneer draag je een parelketting. Draag je dit bij een alledaagse outfit of pas wanneer je gaat trouwen?  Is een parelketting überhaupt wel van echte parels gemaakt? Als je een parelketting gekocht hebt, kun je er een soort kleine testjes mee doen om te kijken of ze echt of nep zijn. Wanneer je ze namelijk tegen elkaar wrijft en je voelt een soort weerstand. Dit geeft aan dat je echte parels hebt. Als je namelijk nep parels hebt, voel je helemaal geen weerstand wanneer je ze tegen elkaar aanwrijft.

Parelketting

DRKS heeft voor jou het mooiste aanbod van parelkettingen. Omdat het eigenlijk een ketting is wat je altijd kunt dragen, maakt het niet uit of je een alledaagse of klassieke outfit aanhebt. Je hebt dan ook verschillende soorten parels. Dit kunnen Akoya parels (origineel gekweekt in de wateren van China en Japan), gekleurde parels (natuurlijke kleuren als wit, goud en zwart), Tahitiaanse parels (komt uit Tahiti en zijn grijs, zilver of zwart), zoetwater parels (gekweekt in meren en rivieren) of zuidzee parels (wit, crème en goud) zijn. De meeste parels die dan ook gebruikt worden voor een ketting zijn de zoetwater parels. Ook zijn deze hartstikke leuk om cadeau te doen omdat deze bij iedereen wel in de smaak vallen.

Verschil tussen parel- en gewone kettingen

Het meest bekende verschil zit hem in de prijs van beide kettingen. Je kunt zowel de gewone als de parelkettingen voor een lage prijs ergens krijgen, maar wanneer je een ketting met echte parels hebt, zal dit toch altijd weer wat duurder zijn dan een gewone ketting. Daarnaast is er misschien nog wel een verschil, namelijk dat parelkettingen altijd tijdloos zijn en een natuurlijke uitstraling hebben waardoor je ze altijd kunt dragen. Gewone kettingen heb je misschien wel bij een bepaalde outfit gekocht en passen totaal niet bij een andere outfit. Deze kettingen hoeven dan dus niet tijdloos te zijn.