Ten Cate: Pionier in naadloze ondermode

Ten Cate Pionier in naadloze ondermode

Van de productie van panty’s naar het fabriceren van modieus herenondergoed. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo’n logische stap. Toch is dat precies wat het kledingmerk Ten Cate gedaan heeft. Eén van de zonen van het familiebedrijf, Loets Ten Cate, ging naar Amerika en kwam daar in aanraking met de vervaardiging van naadloze panty’s. Hij vond deze techniek zo intrigerend dat hij een idee bedacht hoe hij deze bij het familiebedrijf in Nederland kon gaan toepassen. Hij bracht dit ingenieuze idee mee terug van zijn reis en overtuigde zijn vader ervan te investeren in twee nieuwe kledingfabrieken. Dit lukte en hij begon met de productie van naadloze ondermode, zowel voor vrouwen als mannen. L. ten Cate werd hiermee de eerste producent van naadloos ondergoed.

Tip: Tommy Hilfiger ondergoed – Hemdvoorhem

Deze techniek wordt nog steeds toegepast in de ondermode van het merk. Ook voor de heren. Tegenwoordig biedt het merk een ruime collectie aan herenondermode. De basiscollectie bestaat uit (strakke) slips en ruimer vallende shorts met pijpjes. Ze zijn er in allerlei kleuren en met verschillende designs, van klassiek tot modern. Voor iedere man is er een passend model te vinden, maar altijd met het juiste draagcomfort. Welk model je ook kiest, de achterliggende naadloze techniek is voor alle modellen hetzelfde. Naast de basiscollectie is er nog veel meer te kiezen. Er zijn sportieve modellen, zelfs speciale thermo-ondermode voor activiteiten in de koude buitenlucht, en een luxe uitvoering. Deze luxe uitvoering is gemaakt van extra zachte en soepele stof.

Uitgelicht: Calvin Klein ondergoed – Hemdvoorhem

Mannen zijn er in alle soorten en maten en met allemaal hun eigen wensen op het gebied van ondergoed. De collectie van Ten Cate is zeer uitgebreid en biedt voor iedereen wat wils. Naast onderboeken zijn er bijpassende T-shirts en hemden verkrijgbaar. Zo kun je een mooie en complete onderset bij elkaar zoeken. Dit gaat overigens heel gemakkelijk want alle items zijn te bestellen via internet. Je kunt op je gemak alles bekijken en bestellen. Je hoeft er de deur niet meer voor uit, want je perfecte ondergoed wordt zo thuis bezorgd. In de tijd van L. Ten Cate was er nog geen internet en het is maar goed dat deze telg van de Ten Cate familie zo reislustig was. Als hij toen niet naar Amerika was vertrokken hadden wij nu niet deze grote keuze aan naadloze ondermode gehad.