Onzeker in een jurk? Zo los je dat op!

jurk

Veel vrouwen hebben een haat-liefdeverhouding met jurken. Hoewel ze dolgraag vaker een jurk zouden dragen, grijpen ze toch sneller naar de veiligheid van een spijkerbroek. Nu de temperaturen weer perfect zijn om jurken te dragen, wordt het dan ook hoog tijd om hier verandering in te brengen. Want waarom zou je je onzeker moeten voelen in een jurk? Geloof ons, na het lezen van deze tips, durf jij voortaan wél een jurk aan!

Weet wat jou onzeker maakt

Vraag jezelf eerst eens af waarom je je zo onzeker voelt in een jurk. Jurken zijn specifiek voor de vrouw gemaakt. Dit betekent dat je vaak ook wat meer rondingen mag zien en dat het soms wat bloter is. Dit is dan ook voor veel vrouwen de reden dat ze zich er een beetje onzeker in voelen. Wees je er echter wel van bewust dat er heel veel verschillende soorten jurken zijn. Neem alleen maar eens een kijkje op thestorewoerden.nl. Het aanbod is enorm. Er is dus altijd wel een jurk te vinden waar jij je wél zeker in durf te voelen.

Als je weet wat je onzeker maakt, kun je dit natuurlijk proberen te verbloemen. Ben je bijvoorbeeld erg onzeker omdat je bredere heupen hebt en deze minder mooi in een jurk staan? Kies dan eens voor een A-lijn jurk. Dit doet jouw figuur veel beter uitkomen. Door te experimenteren met verschillende soorten jurken, ontdek je al snel welke het beste bij jouw figuur passen.

Lange of korte jurk?

Veel mensen vinden het dragen van een jurk in de zomer een uitdaging. Met name omdat het dan erg bloot is. Waar je je in de winter nog een beetje kunt verstoppen met een maillot of panty en een vestje, is dit in de zomer meestal geen optie. Hierdoor kun je je al snel onzeker voelen over je benen of blote armen. Het is belangrijk dat je iets draagt waar je je goed bij voelt. Wees je ervan bewust dat er heel veel verschillende jurkjes zijn.

Voel je je dus onzeker over je benen? Kies dan voor een wat langere jurk. Een midi of maxi jurk is dan de perfecte optie. Op die manier hoef je je benen nauwelijks te zien. Voel je je onzeker over je armen? Dan kun je ook kiezen voor jurkjes met een halflange mouw.

Laat het los

Voel je je echt heel onzeker bij het dragen van een jurk? Besef dan dat dit geen verplichting is. Als je liever geen jurken draagt, dan hoef je dit ook helemaal niet te doen. Probeer dit voor jezelf zoveel mogelijk los te laten. Hier teveel druk op leggen is ook geen goed idee. Als je het toch heel graag zou willen doen, kun je wellicht klein beginnen door eerst jurkjes alleen in huis te dragen. Als je je hier beter bij gaat voelen, kun je ook gaan proberen om dit buitenshuis te doen.