Wat zijn gelnagels?

Wat zijn gelnagels

Gelnagels zijn kunstnagels. De natuurlijkste vorm die er is. Deze nagels zijn minder chemisch dan andere kunstnagels en daarbij zien ze er ook het natuurlijkst uit. Maar wat zijn gelnagels precies?

Gelnagels

Deze nagels worden verstevigd en gekleurd door middel van gellak. OOk kunnen ze verlengt worden met hulp van een tip of sjabloon. De gelnagels is stroperig en wordt uitgehard met behulp van een UV lamp.

Zijn gelnagels zetten slecht voor de gezondheid?

Doordat gelnagels worden uitgehard door middel van een UV lamp denken veel mensen dat het schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid. Men denkt daardoor dat de kans op huidkanker vergroot wordt. De kans op huidkanker is niet groter dan wanneer je onder de zonnebank gaat of in de zon zit.

Bestaan gelnagels uit één of meerdere lagen?

Zoals eerder in dit artikel al verteld werd, drogen de nagels door middel van een UV lamp. Dit gebeurt meerdere malen. De eerste laag wordt de basislaag genoemd. Daarna volgt de kleurlaag ook wel gellak genoemd en als llaatste laag, de toplaag. Wil je nog extra versiering? Dat is mogelijk en dat wordt op de toplaag geplaatst.

Gelnagels zonder tip of sjabloon

Wanneer er geen tip of sjabloon gebruikt wordt, worden alleen de basis- en toplaag aangebracht.

Kies uw eigen stijl

Lange nagels is niet een must. Dat mag u zelf beslissen. Wil je alleen versteviging aan de nagels aanbrengen. Dat kan met alleen gel. Wilt u uw nagels wel verlengen? Dan worden sjablonen en tips gebruikt. Deze tips of sjablonen worden over je eigen nagels gelijmd.

Waar zijn gelnagels verkrijgbaar?

Wanneer u naar een nagelstyliste gaat, heeft zij vaak ruim aanbod aan gelnagels in verschillende kleuren, versieringen en lengte. Ook is het mogelijk om gelnagels bij een groothandel te bestellen. Neem bijvoorbeeld Tinkerbellsbox: uw groothandel in gelnagels.