Wat te doen bij een erg droge huid?

droge huid

Veel mensen hebben er wel eens last van dat hun huid een beetje droog is. In dit meeste gevallen is dit snel weer over. Er zijn ook mensen die van nature een droge huid hebben. Dit kan echt heel vervelend zijn.

Klachten die hierbij horen zijn kriebels, schilfers, een trekkend gevoel en soms zelfs hevige jeuk. Het hoeft niet uitgelegd te worden dat dit op zijn minst geen fijn gevoel is. De oorzaak van een droge huid is bij iedereen weer anders.

Er zijn mensen die een extreem droge huid hebben. Andere mensen reageren weer sterk op bepaalde geurstoffen in bijvoorbeeld douchegel of shampoo. Maar wat de reden van een droge huid ook is, je wil er graag zo snel mogelijk vanaf!

De symptomen

Om te kunnen bepalen of jij last hebt van een droge huid zijn er aantal symptomen waaraan je deze kan herkennen. Hierbij gaat het om de volgende punten:

  • De huid heeft last van schilfers
  • De huid is gevoeliger en voelt trekkerig aan
  • Omdat de huid gevoelig is krijg je last van jeuk
  • Bij een hele droge huid kunnen rode plekken en kloven ontstaan

Het voorkomen van een droge huid

Om te voorkomen dat je last gaat krijgen van een droge huid zou je de volgende dingen in acht kunnen nemen. Door een goede skin care kan je veel ellende voorkomen. Ook als je al last hebt van een droge huid kunnen deze tips je helpen om de conditie van je huid te verbeteren:

Gebruik een goede crème

Het beste wat je kan doen om te voorkomen dat je last krijgt van een droge huid is door gebruik te maken van een goede crème. Dit is zeker het geval als je huid al een beetje droog aanvoelt, bijvoorbeeld nadat je een douche genomen hebt.

Maak je huid niet te nat

Probeer wat minder lang te douchen of ga wat korter in bad. Smeer jezelf in elk geval na iedere wasbeurt weer goed in. Kies bijvoorbeeld voor een verzorgingsproduct van Webecos .

Vermijd contact met stoffen die de huid kunnen irriteren

Stoffen in zeep, parfum en wasmiddel kunnen de huid irriteren en droog maken. Probeer daarom contact met deze stoffen te vermijden.

Zorg voor een goede luchtvochtigheid

Droge lucht, bijvoorbeeld van de airco, kan de huid gevoelig maken en irriteren. Probeer de lucht in huis vochtig te houden met bijvoorbeeld een diffuser of door minder te verwarmen.