Wat doet baardbalsem voor jou?

baardbalsem

Een baard heeft ook verzorging nodig om er mooi en gezond uit te zien. Heb je een baard en ben je op zoek naar verzorgingsproducten die ervoor zorgen dat je baard mooi blijft en heerlijk ruikt? Dan ben je op zoek naar een baardbalsem. Er zijn veel verschillende soorten baardbalsems die je kunt gebruiken. In dit artikel zullen wij enkele veel gestelde vragen over baardbalsem beantwoorden. 

Wat is een baardbalsem?

Baardbalsem is een baard conditioner die je niet hoeft uit te spoelen. Met een baardbalsem kan jij je baard verzorgen en stylen. De baardbalsem hydrateert de baard en zorgt ervoor dat je baard zacht blijft. Er zijn baardbalsems die synthetische waxen of boter bevatten. Het beste is om deze niet te gebruiken ze kunnen je huid irriteren en het haar van je gezicht beschadigen. Je kunt liever een baardbalsem gebruiken die bestaat uit natuurlijke waxen zoals shea boter, bijenwas of lanoline. Als je baaed dun is kun je een baardbalsem gebruiken die shea boter bevat. 

Hoe gebruik je baardbalsem?

Wij hebben hier een korte uitleg voor jou hoe je een baardbalsem moet gebruiken. Als eerste kan jij je baard wassen met een natuurlijke baardzeep. Daarna droog jij je baard goed uit en breng je de baardbalsem op je baard aan. Neem een hoeveelheid van de baardbalsem en wrijft het op je handpalmen. Zet de balsem voor je baard door eerst voor je nek te zetten en daarna breng je het langzaam omhoog. De baardbalsem kun je 3 keer per dag aanbrengen. Als je gebruik maakt van een baardbalsem die shea boter bevat blijft je baard langer mooi totdat je het hebt gewassen. Als de balsem vaseline bevat moet je het elke avond wassen.

Welke baardbalsems zijn er?

Weet je nog niet welke baardbalsem je moet gebruiken? Geen nood! Wij hebben hier de bekendste baardbalsems waaruit je kan kiezen. Er zijn verschillende soorten baardbalsems die je kunt gebruiken. Je kunt de Guardenza baardbalsem gebruiken.  Deze baardbalsem bevat veel natuurlijke producten zoals jojoba-olie, argan olie en natuurlijke shea boter en ruikt het ook nog lekker. Je kunt het gebruiken voor middellange en lange baard. Naast de Guardenza baardbalsem kun je ook kiezen voor de Reuzel baardbalsem deze is een geurloze balsem en bevat geen shea boter, maar bevat wel bijenwas en lanoline. Doordat het geen shea boter heeft, heeft het een medium hold en is het geschikt voor een korte baard.