Verzorg je tanden goed met deze tips

tips gezonde tanden

Als je je ooit hebt afgevraagd of er een manier was om het voor jezelf makkelijker te maken om voor je mond te zorgen, dan moet je dit blog blijven lezen. Er zijn veel tips en trucs beschikbaar, van het kiezen van de juiste tandpasta tot het kiezen van de juiste tandarts. Blijf lezen om meer te weten te komen over hoe je je werk makkelijker kunt maken.

7 tips voor gezonde tanden

We geven je hier zeven belangrijke tips voor gezonde tanden, zodat je jouw tanden gezond kunt maken én kunt houden.

  1. Neem altijd minstens twee minuten de tijd om je tanden te poetsen. Je kunt niet bij elke hoek van je mond komen waar een slechte tandplak zit. Er moet elke ochtend en avond voldoende tijd zijn om je tanden goed schoon te maken om geen tandplak op te bouwen.
  2. Als je je kansen om een goede tandarts te kiezen wilt vergroten, vraag dan zeker aan vrienden en familieleden om doorverwijzingen. Vraag hen welke tandarts ze gebruiken en vraag hun mening over de service, de kosten en de kwaliteit van de zorg. Hun eerlijke beoordelingen kunnen van onschatbare waarde zijn omdat ze je tijd en moeite besparen bij je onderzoek. Ben je op zoek naar een goede tandarts? Kijk dan eens hier.
  3. Geloof het of niet, speeksel is eigenlijk de beste vriend van je tanden! Natuurlijk speeksel bevat mineralen, email-versterkende antibacteriële eigenschappen en de kracht om zuur te neutraliseren. Als je een vrouw boven de 50 bent, kan de menopauze een droge mond veroorzaken, wat dan leidt tot een slechte adem. Speciaal samengestelde droge mondproducten kunnen helpen bij het elimineren van gênante geuren veroorzaakt door een gebrek aan speeksel.
  4. Poets je tanden gedurende minstens twee minuten. Als je niet genoeg tijd besteedt aan het poetsen, krijg je je tanden niet schoon. Je hebt twee volle minuten nodig om de voorkant, achterkant en bovenkant van je tanden te poetsen. Je moet ook je tandvlees poetsen. Wees voorzichtig met het poetsen van je tandvlees.
  5. Als je denkt dat je een gebroken kaak hebt, probeer dan niet zelf met dit soort problemen om te gaan. De kaak zal zichzelf niet repareren. Neem een koud kompres en breng het voorzichtig aan op het gebied, zodat de zwelling wordt verminderd. Ga dan naar de spoedeisende hulp of ga direct naar de tandarts.
  6. Flossen is niet moeilijk, maar veel mensen hebben er moeite mee. Vraag je tandarts om een demonstratie te geven op een model van de mond en je te laten oefenen op datzelfde model. Je kunt ook in aanwezigheid van je tandarts voor de spiegel flossen, zodat je goed kunt leren flossen.
  7. Wees waakzaam bij het verzorgen van je tanden. Als je iets opvalt wat jou aangaat, zorg dan dat je je tandarts belt om te kijken of je nog een extra afspraak moet maken. Sommige tekenen waar je op moet letten zijn bloedend tandvlees, gevoeligheid voor kou of hitte of een te slechte adem gedurende de dag.

Met deze tips kan je als het goed is ervoor zorgen dat je tanden gezond worden en blijven. Heb je aanvullende vragen? Dan raden we het je vooral aan deze te bespreken met je tandarts of mondhygiëniste, zij kunnen je hier doorgaans goed bij helpen. Meer beauty tips?  Klik dan op deze link!