Ultieme verzorging van natuurlijke krullen

Ultieme verzorging van natuurlijke krullen

Een mooie bos met krullen is een wens van vele vrouwen (en mannen). Heb je geen krullen dan wil je krullen. Heb je krullen dan wil je liever stijl haar. Maar vrouwen en mannen met natuurlijk krullen haar horen het vast vaker: ik wou dat ik zo’n mooie bos krullen had!

Allemaal leuk natuurlijk. Maar de curly’s onder ons weten wel beter. Het verzorgen van krullen haar kan een hele klus zijn. Want een verzorgingsroutine van krullend haar en kroes ziet er flink anders uit dan die van stijl haar.

In dit artikel vind je meer informatie over de Curly girl methode en over een populair merk voor verzorging van natuurlijke krullen: Creme of Nature.

De Curly Girl methode (CG Methode)

Heb jij al wel eens van de curly girl methode (CG methode) gehoord? Dit is een verzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. Deze methode is ontwikkeld in Amerika en wordt ook in Europa steeds populairder.

Het is een vrij radicale methode waarbij je geen ‘gewone’ shampoo meer gebruikt en je haar amper nog wast. De methode schrijft een totale verzorgingsroutine voor op basis van verzorgingsproducten die CG methode proof zijn.

CG methode proof producten bevatten geen stoffen die schadelijk zijn voor je krullen. Het zal je verbazen dat in de meeste shampoos en conditioners die je kunt kopen in de supermarkt stoffen zitten als sulfaten, parabenen, uitdrogende alcohol en andere agressieven reiniger. Aangetoond is dat deze ingredienten een schadelijk effect hebben op het haar en de hoofdhuid.

CG methode proof producten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten waarvan is aangetoond dat ze een krachtige werking hebben. Steeds meer merken nemen een aparte CG methode assortiment op in de collectie. Bekende merken met een uitgebreid assortiment CG proof producten zijn Kinky curly, curly ellie, Jessicurl en Innersense. Al deze merken zijn verkrijgbaar bij CGproducten.nl. Daar vind je ook veel uitgebreide informatie over hoe je kunt beginnen met de Curly Girl methode, hoe je bepaald welke producten het beste zijn voor jou type krullen en krijg je persoonlijk advies.