Tips om jouw haar deze zomer te verzorgen

haar verzorgen

Vorige week zaten wij massaal op het terras toen de zon zich kort liet zien. Hoewel wij inmiddels weer in het grauwe weer zitten, zullen wij ons toch moeten voorbereiden op de stijgende temperaturen. De zomer komt immers langzamerhand dichterbij. 

Het haar wordt, gedurende de zomer, voortdurend blootgesteld aan de hoge temperaturen en het felle zonlicht. Op termijn kan dit een hoop invloed hebben op jouw lokken. Wellicht heb jij al eens extreem droog haar ervaren op een vakantie of gedurende een warme zomer in ons eigen land. Hoe kun je dit voorkomen? Hoe kun je jouw lokken het best verzorgen gedurende de warmere dagen? In dit artikel geef ik jou enkele tips om jouw lokken optimaal te verzorgen deze zomer!

Haar beschermen tegen de zon

Afgelopen zomer was mijn haar een grote ramp na de vakantie. Ik durfde mij haast niet te vertonen bij de kapsalon in delft, maar ik moest het bos stro op mijn hoofd laten behandelen. De kapper Delft liet mij weten dat het bos stro is ontstaan door het felle zonlicht. Gelukkig gaf zij mij enkele tips om het bos stro dit jaar te voorkomen.

Het haar beschermen blijkt zeker geen overbodige luxe te zijn. Door de lokken onvoldoende te verzorgen gedurende de dagen met fel zonlicht, kan het haar gaat splijten, beschadigen, pluizen of zelfs afbreken. Door het dragen van hoofdbescherming, waaronder een pet, kun je deze gevolgen voorkomen.

Verzorg je haar

Hoogstwaarschijnlijk heb jij ook weleens behoefte aan een dag zonder pet. Begrijpelijk! In dit geval is het erg belangrijk dat jij jouw haar goed voorbereid op een dag in de felle zon. Hieronder heb ik enkele tips op een rij gezet:

  • Eet- en drinkpatroon

Hoewel jij het misschien niet zag aankomen, heeft jouw eet- en drinkpatroon erg veel invloed op jouw lokken. Zorg dat jij voldoende water (1.5 tot 2 liter) drinkt, gedurende de warmere dagen. Daarbij is het verstandig om fruit te eten voor de vitaminen en vlees, vis of groenten voor de mineralen. Zuivelproducten kunnen tot slot helpen bij het binnenkrijgen van meer proteïne.

  • Tijdstippen voor het zonnen

Tussen 12:00 en 15:00 is de zon vaak het felst. Op deze momenten is het verstandig om zo nu en dan even een pauze te nemen. Haal een drankje binnen in de bar of ga even onder een parasol liggen om het haar te laten rusten.

  • Zet je haar vast

Het dragen van een knot, staart of vlecht is erg nuttig in de zomer. Hierdoor wordt het haaroppervlakte, dat wordt blootgesteld aan de zon, minimaal. Let wel op dat jij jouw haar niet te strak vast maakt, aangezien dit gevolgen kan hebben voor jouw haarwortels.