Ontevreden over je uiterlijk? Overweeg dan een cosmetische chirurgie

Ontevreden over je uiterlijk

Niet alleen vrouwen, maar nu ook steeds meer mannen zijn ontevreden over hun uiterlijk. Een strakke huid past nu eenmaal in ons modebeeld. Men gaat dan op zoek naar de meest doeltreffende manieren om hun uiterlijk aan te passen. Tijdens die zoektocht komen ze vaak uit bij cosmetische chirurgie zoals botox of fillers. Wat verstaan we onder botox en fillers en wat kunnen ze voor ons uiterlijk betekenen? Maar vooral: hoe veilig zijn deze cosmetische ingrepen?

Wat is botox precies?

Botox staat voor botuline toxine, een toxische en dus giftige stof. Het is tegelijk ook het handelsmerk van een medicijn met deze giftige stof als belangrijkste bestanddeel. Het gif is zo sterk verdund dat het geen enkel gevaar voor onze gezondheid oplevert. Botox ontspant zo onze spieren dat artsen het gebruiken om ongewenste spierspanningen te verhelpen. Ook op cosmetisch vlak wordt botox gebruikt als spierontspanner om bijvoorbeeld rimpels weg te werken door ze te verlammen. Zo trekken de betrokken spieren niet langer samen en kunnen er dus geen rimpels meer ontstaan.

Botox is een veilige maar tijdelijke oplossing

Cosmetische chirurgie zoals botox heeft al een opmerkelijke evolutie van meer dan dertig jaar achter de rug. Dat betekent dat deze techniek volkomen veilig wordt uitgevoerd. Op voorwaarde dat die door een geschoold arts met de nodige ervaring wordt uitgevoerd. Zo ben je zeker dat er weinig of niets kan mislopen en alles volgens het boekje verloopt. Botox is geen definitieve oplossing. Het effect blijft zichtbaar tussen drie en maximaal zes maanden. Woon je in de regio Groningen en voel je wat voor een botox? Botox in Groningen laten doen is dan het meest praktische.

Het verschil tussen botox en een filler

Botox en fillers zijn twee verschillende cosmetische ingrepen. Hoe ouder we worden hoe minder soepel onze huid. Tegelijk neemt ook het volume van onze huid geleidelijk af. Met alle gevolgen van dien voor ons uiterlijk: onze strakke huid maakt plaats voor een slappe huid met vaak rimpels en kraaienpootjes. Onze huid gaat dan ook meer en meer hangen. Door op die verslapte plaatsen fillers in te spuiten, zorgen we voor meer volume. Daardoor worden de contouren van je gezicht strakker en minder scherp. De beste fillers bestaan uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die van nature aanwezig is in onze huid. Hyaluronzuur hydrateert, verstevigt en vult op.

Tijdelijke fillers

Meestal werkt men met tijdelijke fillers. Die zorgen voor een natuurlijk uiterlijk, ook bij ons natuurlijk verouderingsproces. Tijdelijke fillers blijven gemiddeld tussen negen maanden en één jaar aanwezig. Bij meerdere herhalingen blijft telkens het resultaat van de behandeling langer zichtbaar. Door het gebruik hyaluronzuur maken we meer collageen aan wat onze huid extra soepel maakt. Callogeen zorgt er voor dat onze huid niet terug inzakt wanneer het effect van de filler is uitgewerkt.

Fillers en botox in Groningen laten doen: afhankelijk van de gezondheid van je huid

Niet onze leeftijd, maar de gezondheid van onze huid is doorslaggevend bij een behandeling met botox en fillers. Is onze huid te veel verslapt, dan hebben fillers weinig nut. Fillers hebben altijd de nodige steun nodig zodat onze huid nog altijd voldoende stevigheid moet hebben. Alleen een geschoolde en ervaren kan juist het nut van een filler juist inschatten. Botox kan in principe altijd. Zorg er wel altijd voor dat een glad voorhoofd zonder rimpels wel past bij een sterk verouderde huid.

Een behandeling van botox en fillers in Groningen

Bij een behandeling met botox of fillers wordt onze huid vaak plaatselijk verdoofd. Dicht bij je mond en je neus zijn de prikken het pijnlijkst.  Een verdoving bij botox en fillers is vergelijkbaar met een verdoving bij de tandarts. Na zo een behandeling kun je meteen naar huis of gewoon weer aan het werk. Woon je in de regio Groningen en wil je iets aan je uiterlijk doen? Fillers in Groningen laten doen is dan het makkelijkst.