Met deze tips draag je veilig lenzen en make-up

veilig lenzen en make-up dragen

Je houdt van make-up en je draagt contactlenzen, hoe combineer je dat? Het dragen van contactlenzen hoeft echt niet te bedenken dat je geen make-up meer kunt dragen. Wel is het wel zo dat het aanbrengen van je make-up wat meer aandacht nodig heeft. Met deze tips kan ook jij met je favoriete make-up blijven dragen.

1. Je make-up gaat niet eeuwig mee
Wat je zeker niet moet doen is oude make-up gebruiken. Als je contactlenzen draagt, is de kans op een ooginfectie vergroten door oude make-up te dragen Al is je mascara nog niet op en is de verpakking langer open houdbaar? Gooi het weg. Cosmetica is een bron van bacteriën en zeker voor contactlensdraagsters.

2. je ogen willen ook wel eens rust
Merk je tijdens het dragen van make-up dat je ogen gaan prikken, rood worden, aanvoelen alsof er zand inzit of pijn gaan doen? Haal je make-up eraf, doe je lenzen uit en zet je bril op. Gun je ogen even de tijd om bij te komen.

3. geschikte make-up voor lensdragers
Niet elk make-up product is geschikt als je lenzen draagt of snel last hebt van je ogen. Gelukkig bestaan er tal van make-up producten die wel geschikt zijn voor jouw ogen. Lees daarom altijd de informatie op de verpakking. Staat erop dat het product geschikt is voor lensdragers.

4. Ga voor kwaliteitskwasten
Bespaar niet op make-upkwasten en borsteltjes. Goede producten verliezen niet hun haartjes zoals goedkope kwasten dat wel kunnen doen. Niets is pijnlijker dan een haartje onder je lens tenslotte.

5. Was eerst goed je handen
Was altijd goed je handen voordat je je lenzen inzet. Gebruik geen zeep met citrusgeuren, dit gaat prikken in je ogen. Smeer ook geen lotions of handcrèmes op je handen voordat je lenzen indoet. Vettigheid wil je echt vermijden op je lenzen.

6. Doe eerst je lenzen in en daarna je make-up op
De volgorde is: eerst lenzen en daarna make-up. Door eerst je lenzen in te doen en daarna je make-up aan te brengen zorg je ervoor dat er geen make-up in je ogen terecht komt of dat je lenzen onder zitten met vettige aanslag van creme’s of poeder van oogschaduw. Aan het einde van de dag doe je eerst je lenzen uit en haal je vervolgens je make-up eraf. Doe je het andersom, dat komt er make-up reinger op je lenzen.

7. Gebruik geen ‘lash growth’ mascaras
Vergeet mascara’s die beloven dat je langere wimpers krijgt. De stofjes in dit type mascara zijn zeer slecht voor je lenzen. Gebruik liever ook geen nepwimpers. De daarbij geleverde lijm maakt dat je je lenzen direct kunt weggooien.

8. Vermijd mascarakorrels en flaky eyeliner
Wat je vooral niet wilt, is een mascara of eyeliner die in de loop van de dag gaat korrelen of schilferen en vervolgens in je ogen terecht komt. Lees bijvoorbeeld eerst reviews over de mascara of eyeliner die je hebben wilt.

9. Ga voorzichtig te werk
Als er per ongeluk mascara op je lens komt, is dat er erg lastig vanaf te krijgen. Je vermindert de kans op mascara in je ogen door te kiezen voor een roller met een kleine borstel. Hierbij kan je heel precies je mascara aanbrengen en verklein je de mogelijkheid om in je oog te prikken met de borstel zelf.

10. Kies voor make-up op waterbasis

Als lensdrager is een vette waas op je lenzen erg vervelend met kijken. Kies daarom het liefst voor make-up op waterbasis. Foundations en mascara’s op waterbasis zorgen ervoor dat er geen vettigheid uit de make-up in je ogen kan lopen gedurende de dag. Dat is wel zo fijn met kijken.