Hoe droog je je nagellak?

nagellak

Een manicure bij een chique salon is de perfecte activiteit voor een zussendag, een best friends date of ideaal voor een moeder-dochter afspraakje. Een manicure is namelijk uitermate geschikt om even lekker te ontspannen en gezellig bij te praten. Helaas is het niet mogelijk om dit regelmatig te doen vanwege de hoge kosten die daaraan gebonden zijn en het drukke agenda van velen. De nagels dienen echter nog steeds onderhouden te worden. Nail care is immers belangrijk om er tot in de puntjes verzorgd uit te zien. Daarnaast is het een goed excuus voor ‘’me-time’’. Iedereen verdient aandacht en zoals de populaire leus goed aangeeft: ‘’You can’t love others until you love yourself.’’ Tegenwoordig bestaat er gelukkig de mogelijkheid om een nagelset of gellak sets aan te schaffen waardoor nagels voortaan vanuit huis kunnen worden gedaan met een lekker kopje koffie terzijde.

Tips & tricks

Om een persoonlijke ‘’nagelstudio’’ te starten is het van belang dat men kennis heeft van zaken. Er komt namelijk veel kijken bij het verzorgen van nagels. Vaak geven werknemers van een professionele nagelstudio wel wat advies mee aan hun klanten. Maar dit is meestal erg kort door de bocht. Gelukkig staat het internet vol met tips & tricks over het onderhouden van nagels. Blogs van influencers kunnen erg handig zijn. Daarnaast zijn voorpagina’s van webshops zoals Yinger goed te raadplegen voor juiste adviezen. Dat is zeker aan te raden aangezien amateuristische praktijken heel makkelijk te herkennen zijn bij nagelverzorging. Nagellak kan zo gezegd: een nagel maken of compleet verpesten.

Nagellak

Een vaak voorkomende struikelpunt is het drogen van de nagellak. Velen hebben er het geduld niet voor om te wachten tot het opgedroogd is. Bovendien is het een hele klus om de vingers stil te houden gedurende die tijd. Gelukkig zijn er heel wat tips voor het sneller laten drogen van de nagellak. Door je handen een moment in de vriezer te stoppen, zal de nagellak zeker sneller opdrogen. Men kan voorstellen dat dit een erg onprettige wijze is, zeker in de winter. Een föhn op de koudste stand zal hetzelfde effect bewerkstelligen. Maar ook dit is erg onaangenaam. Een alternatief is een sneldrogende topcoat. Dit brengt men ongeveer twee minuutjes aan na het aanbrengen van de nagellak. Voor een echte professionele aanpak is het aan te raden om een nageldroger of nagellamp aan te schaffen. Deze gaat vaak samen met een mooie gellak set waardoor alle nodige tools in één keer verkregen kunnen worden.