Haartransplantatie in de praktijk

Haartransplantatie in de praktijk

Wanneer u kiest voor een haartransplantatie bij een kliniek zoals bijvoorbeeld Visus Haarkliniek dan kunt u het volgende verwachten. U wordt eerst uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens dit eerste gesprek maakt u uw wensen kenbaar en wordt er bekeken wat de mogelijkheden zijn en welke haartransplantatie methode het meest geschikt is. Tevens krijgt u uitgebreide informatie over de behandelmethoden, de werkwijze, wat voor een effect u precies kunt verwachten en krijgt u een goede indicatie van de kosten van uw haartransplantatie. Uiteraard heeft u tijdens dit gesprek ruimschoots de mogelijkheid om al uw vragen te stellen, opmerkingen te maken en eventuele bedenkingen te uiten. Indien u na afloop van dit gesprek al zeker weet, dan worden er foto’s gemaakt van uw donorgebied en ontvangstgebied. Aan de hand van deze foto’s kan het team van experts zich namelijk voorbereiden op de haartransplantatie. Dit gesprek is overigens gratis en geheel vrijblijvend.

Voorbereiding

Als u besluit om een haartransplantatie te ondergaan, dan krijgt u bij de meeste klinieken het volgende advies mee voorafgaand aan de daadwerkelijke haartransplantatie:
– Het advies is om zowel twee weken voor als na de haartransplantatie niet te roken
– Het is aan te raden om in de dagen voorafgaand aan de haartransplantatie niet te drinken
– Het advies is om gemakkelijke kleding aan te trekken naar haartransplantatie, zoals een vest en schoenen waar je gemakkelijk in- en uitstapt.
– Gebruikt u medicatie of speciale shampoo? Laat dit van tevoren weten, bijvoorbeeld tijdens het eerste gesprek.

Na de haartransplantatie

Als u een haartransplantatie via bijvoorbeeld de FUT-methode heeft ondergaan, dan wordt het ten zeerste afgeraden om zelf terug te rijden. Het duurt namelijk even voordat de verdoving is uitgewerkt. De verdoving is minder heftig indien gebruikgemaakt wordt van de FUE-methode, desalniettemin is het advies om niet zelf terug te rijden.
De dag na de haartransplantatie ziet de arts u graag terug, zodat het resultaat nog een keer kan worden gecontroleerd. In de meeste gevallen worden enkele afspraken ter controle van de haartransplantatie ingepland. De eerste controle vindt gebruikelijk een maand na de transplantatie plaats, een tweede controle volgt meestal na tien maanden.
Als u niet in de buurt van de kliniek woont is het wellicht handig om een hotel te boeken voor na de operatie of dat u gebracht en gehaald wordt door een familielid of vriend. Dan hoeft u zich in ieder geval daar geen zorgen meer over te maken.