De voordelen van groene thee voor jouw huid

voordelen groene thee huid

Groene thee is een steeds populairder wordende theesoort. De theesoort die al eeuwen gedronken wordt in landen als China, Japan en Afghanistan is tegenwoordig ook niet meer weg te denken uit het Westen. Met zijn heerlijke smaak en mooie kleur is de theesoort snel uitgegroeid tot het favoriete drankje van veel mensen, maar wist je dat groene thee ook wonderen doet voor je huid?

Rimpels

De theesoort werkt namelijk perfect om rimpels tegen te gaan. De anti-oxidanten in de thee bevorderen de bloedtoevoer naar de huid en leveren belangrijke voedingstoffen. Ook remt de thee elastase af. Dit is een enzym dat eiwitten afbreekt. Omdat de huid voor een groot deel uit eiwitten bestaat, zorgt het drinken van de thee er dus voor dat je huid langer elastisch en rimpelvrij blijft.

UV-bescherming

Eén van de grootste oorzaken van huidveroudering is zonneschade. Ook kan overmatig contact met UV-licht zorgen voor huidkanker. Om onze huid zo goed mogelijk te beschermen tegen dit UV-licht, hebben we polyfenolen nodig. Dit zijn antioxidanten die vooral te vinden zijn in fruit, noten, planten en groenten. En in groene thee! De theesoort is enorm rijk aan polyfenolen en helpt je huid dus om zich zo goed mogelijk te beschermen tegen UV-licht.

Roodheid

De polyfenolen in de thee zijn niet alleen goed tegen zonneschade, maar ook tegen andere huidkwaaltjes. Polyfenolen werken namelijk ontstekingsremmend. Dit brengt heel veel voordelen met zich mee voor de huid, waaronder dat het roodheid tegen gaat. Naast roodheid helpt het ook tegen irritatie en zwellingen.

Tegen acne

Acne is een vervelende huidaandoening die bij heel veel mensen voorkomt. Gelukkig kan het drinken van deze theesoort helpen acne te verminderen. De thee vermindert namelijk de talgproductie waardoor acne ontstaat. Daarnaast werkt de thee zoals eerder genoemd ook ontstekingsremmend, wat acne kan helpen verminderen.

Uitwendig gebruik

Naast het inwendige gebruik door de thee te drinken, kan hij ook uitwendig gebruikt worden. Zo kun je er bijvoorbeeld een gezichtsmasker van maken, door de thee met honing te mengen en dit op je gezicht aan te brengen. Hierdoor zal je huid zacht aanvoelen en een opkikker gekregen hebben. Ook is de thee te gebruiken als toner. Een toner versterkt de huidbarrière en vochtbalans van je huid. Door rozenwater aan de kook te brengen en de thee er aan toe te voegen, maak je zo je eigen toner. Laat hem vervolgens afkoelen en breng hem aan nadat je je gezicht gereinigd hebt.

Groene thee is dus een écht wondermiddel voor de huid. Het helpt onder anderen tegen rimpels, UV-beschadiging, roodheid en acne. Ook kan het goed gebruikt worden als gezichtsmasker en als toner. Ben jij al een kopje thee aan het zetten?