8 redenen waarom Aloë Vera in je dagelijkse huidverzorgingsroutine moet zitten

Aloë Vera

Als je ooit iets te veel in de zon hebt doorgebracht, ben je je waarschijnlijk heel goed bewust van een van de vele voordelen van aloë vera. Naast de verkoelende en verzachtende eigenschappen op een door de zon verbrande huid, is het ook een volledig natuurlijke en een super hydraterende bondgenoot van je dagelijkse huid- en haarverzorgingsroutines!

Gelukkig voor ons is aloë vera goedkoop, veelzijdig en gemakkelijk te vinden in je plaatselijke supermarkt, drogisterij en zelfs in de moestuin. Deze nietsvermoedende pulp achtige plant is heel gemakkelijk aan te brengen op je huid en heeft een lichte, niet-vette, hydraterende “formule”. Overige beauty en huidverzorgingstips vind je op Huidzeker.

Aloë vera

Aloë vera gel bevat 96% water! Al het extra vermogen is verpakt in de resterende 4%. Geen wonder dat het zo hydraterend is! Aloë vera wordt al eeuwenlang gebruikt . Zesduizend jaar oude gravures van de plant zijn ontdekt in Egypte, waar het werd beschouwd als de “Plant van onsterfelijkheid”. Het gerucht gaat dat zelfs Cleopatra aloë vera gebruikte om haar koninklijke huid te beschermen tegen de woestijn hitte en droogte. Het is gebruikt om wonden te behandelen en zelfs te helpen bij de spijsvertering wanneer het wordt ingenomen, omdat het als een mild laxeermiddel dient.

Pure aloë vera-gel die rechtstreeks van de plant wordt geoogst, wordt als zo “schoon” beschouwd dat het zelfs kan worden ingenomen. Aloë is zeer verfrissend en veelzijdig en kan worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan recepten van smoothies en salsa’s.

Het is rijk aan antioxidanten en kan de bloeddruk verlagen, het geheugen stimuleren en zelfs IBS behandelen.

Hoe gebruik je aloë vera?

Hoewel veel in de winkel gekochte aloë-gels prima zouden moeten werken tegen zonnebrand, als het gaat om huidverzorging (en koken), worden de voordelen van aloë vera het best benut wanneer ze rechtstreeks uit de plant worden geoogst of uit producten met natuurlijke, pure aloë vera-gel.

Om de gel van de aloëplant te extraheren en op je huid te gebruiken, breek je een blad van een aloëplant zo dicht mogelijk bij de stengel om al het “vlees” te krijgen. Gebruik vervolgens een mes om de groene schil van het aloëblad in de lengte af te snijden, zodat je een stukje pure, heldere aloë vera-gel overhoudt. Van daaruit kun je het rechtstreeks op de huid aanbrengen om een ​​van de volgende 10 geweldige voordelen van aloë vera voor huid en haar te benutten!

Is aloë vera goed voor de huid? (tip – ja!)

1. Verminder rimpels en tekenen van veroudering

Een van de vele voordelen van aloë vera voor de huid zijn de anti-aging eigenschappen!

Collageen is het meest voorkomende en belangrijkste eiwit in ons lichaam als het gaat om de gezondheid en het uiterlijk van de huid. Naarmate we ouder worden, produceert ons lichaam steeds minder collageen, waardoor onze huid slapper wordt, dunner wordt en rimpels en fijne lijntjes vormt. Gelukkig heeft aloë vera collageen verhogende eigenschappen om oude, beschadigde cellen te helpen omzetten en nieuwe te produceren!

Aloë helpt niet alleen om je collageengehalte (ook bekend als de fontein van de jeugd) te verhogen, het zit boordevol antioxidanten die je huid beschermen tegen het schadelijke effect van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn overal om ons heen te vinden, en zelfs in ons, en kunnen leiden tot een aantal chronische gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen en zelfs kanker. Ze veroorzaken oxidatieve stress die schade toebrengt aan overigens gezonde cellen. Door een dun laagje aloë op het gezicht aan te brengen, kun je tekenen van veroudering helpen bestrijden, een extra boost van collageen geven en vrije radicalen bestrijden!

2. Sluit vocht in

Je kunt je eigen aloë vera-vochtinbrengende crème maken of in de winkel gekochte vochtinbrengende crèmes. In plaats van een zwaar, soms vettig gevoel op je huid achter te laten, is aloë helder, lichtgewicht en rustgevend.

Aloë is zacht genoeg om elke dag op het gezicht en lichaam te worden gebruikt. Breng het gewoon aan na een bad of douche en laat het absorberen om het vocht in je huid te helpen afsluiten. Er zijn ook tal van moisturizers die aloë vera bevatten. Bekijk hieronder enkele van onze favorieten!

3. Vecht tegen acne

Als u regelmatig aloë op uw gezicht gebruikt, helpt dit ook om acne te verzachten en te bestrijden. Aloë vera bevat salicylzuur, dat helpt om acne zachtjes te drogen, terwijl het ontstekingsremmende voordelen biedt om roodheid en ontsteking van geïrriteerde acne te verminderen.

Salicylzuur bereikt dit door de bovenste laag huidcellen op te lossen en de celopbouw te exfoliëren.Het is ook rijk aan voedingsstoffen zoals bètacaroteen, vitamine C en vitamine E, die ook kunnen helpen om uw huid in de toekomst helder en stralend te houden.

4. Genees kleine kwalen

Aloë kan ook worden gebruikt om een ​​ander symptoom van acne te helpen – kleine wonden, beschadigde huid en acnelittekens. Aloë helpt bij het genezen van schrammen en andere kleine wondjes op het gezicht en lichaam door collageen te stimuleren en bacteriën te bestrijden.

Breng het gewoon een paar keer per dag rechtstreeks op de wond aan, zoals u zou doen met Neosporin. Het kan ook helpen om gesprongen lippen te kalmeren en te hydrateren in plaats van vette chapsticks!

5. Behandel huidaandoeningen

Aloë kan ook gebruikt worden bij extremere huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Deze aandoeningen kunnen droge, schilferige plekken op de huid veroorzaken die gemakkelijk geïrriteerd zijn en vaak moeilijk te behandelen zijn.

Omdat aloë zo schoon en eenvoudig is, is de kans kleiner dat het de huid verder irriteert. Bij plaatselijke toepassing verlichten de antibacteriële eigenschappen van aloë de ontsteking, roodheid en jeuk die vaak gepaard gaan met deze huidaandoeningen, terwijl de huid schoon en gezond blijft.

6. Verzacht zonnebrand

Het meest populaire gebruik van de applicatie is zonnebrandhulp. De aloë vera-plant is effectief geweest bij de behandeling van eerste- en tweedegraads brandwonden, waaronder de meeste zonnebrand. De Skin Cancer Foundation heeft ontdekt dat aloë vera superieur is aan lotions die olie bevatten, omdat het warmte kan vasthouden en zonnebrand nog erger kan maken! Rauwe aloë rechtstreeks van de plant kan op de huid worden gewreven voor onmiddellijke verlichting van zonnebrand.

Hoewel aloë vera geweldig is om de verbrande en geïrriteerde huid te helpen kalmeren, is de beste manier om zonnebrand helemaal te voorkomen, zonnebrandcrème. Huidkanker is wereldwijd de meest voorkomende vorm van kanker en ongeveer 1 op de 5 Amerikanen zal op 70-jarige leeftijd huidkanker krijgen.

Dus om je huidverzorgingsroutine voor een zonnige dag compleet te maken, begin je met een zonnebrandcrème met een hoog SPF (en veel ervan), en ga je dan over op aloë om je huid te hydrateren en te kalmeren.

7. Fleur de huid op en verminder hyperpigmentatie

Je kunt aloë vera ook gebruiken voor hyperpigmentatie van gezicht en lichaam! Hyperpigmentatie is een ophoping van melanine die vaak resulteert in donkere vlekken op de huid. Het kan worden veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon, hormonale problemen als gevolg van zwangerschap en acne, die allemaal met aloë kunnen worden verholpen!

Aloë vera blokkeert het enzym tyrosinase , dat een primaire “component” is van hyperpigmentatie van de huid. Deze eenvoudige gel bevat ook polysachariden, water, lectines, vitamines, mineralen en andere actieve stoffen om hyperpigmentatie te verminderen. Het wordt zelfs gebruikt voor algehele huidverlichting.

8. Sluit vocht in

Je kunt je eigen aloë vera-vochtinbrengende crème maken of in de winkel gekochte vochtinbrengende crèmes. In plaats van een zwaar, soms vettig gevoel op je huid achter te laten, is aloë helder, lichtgewicht en rustgevend.

Aloë is zacht genoeg om elke dag op het gezicht en lichaam te worden gebruikt. Breng het gewoon aan na een bad of douche en laat het absorberen om het vocht in je huid te helpen afsluiten. Er zijn ook tal van moisturizers die aloë vera bevatten. Bekijk hieronder enkele van onze favorieten!

Conclusie

Zo zie je maar dat aloë vera erg veel voordelen kent. Dit zijn ze dan ook niet eens allemaal! Het is nu wel duidelijk dat aloë vera erg goed is voor het verzorgen van je huid. Maar aloë vera is niet de enige oplossing voor huidproblemen. Heb je vragen over je eigen huid of heb je het gevoel dat je een behandeling nodig hebt? Bij Huidzeker kun je altijd terecht met al je vragen en huidproblemen. Neem voor meer vragen en info contact op met ons en wij zullen je met alle liefde helpen!